Статус: Чинне











ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Двадцять восьма сесія







РІШЕННЯ













Від

18.08.2022

28-66







м.Черкаси







<









Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 23.12.2021 № 16-25 «Про відмову КП «ЧЕРКАСИІНВЕСТБУД» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою в районі вул. Героїв Дніпра та вул. Козацька (вільна земельна ділянка) та включення земельних ділянок в перелік земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах у формі аукціону»






>









З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста Черкаси, враховуючи резолюцію міського голови на службову записку від 21.01.2022 № 365, на виконання доручення № 93-Д від 18.05.2021 року, відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 23.12.2021 № 16-25 «Про відмову КП «ЧЕРКАСИІНВЕСТБУД» ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ» у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою в районі вул. Героїв Дніпра та вул. Козацька (вільна земельна ділянка) та включення земельних ділянок в перелік земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах у формі аукціону», а саме, по всьому тексту рішення змінити з «право оренди» на «право власності».

2. Пункт 3 викласти в наступній редакції:

«Департаменту арітектури та містобудування Черкаської міської ради:

3.1 Надати дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення наступних земельних ділянок:

- орієнтовною площею 1,1 га в районі вул. Героїв Дніпра та вул. Козацька;

- орієнтовною площею 1,1 га в районі вул. Героїв Дніпра та вул. Козацька;

- орієнтовною площею 1,2405 га в районі вул. Героїв Дніпра та вул. Козацька

для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10).

Відповідно до витягів з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмеження у використанні території для містобудівних потреб від 16.12.2021 №74622 на земельні ділянки наявні містобудівна обмеження пов’язані із розташуванням в межах водоохоронної зони. Відведення земельних ділянок можливе за відповідності встановленим режимам господарювання в прибережних захисних смугах та водоохоронних зонах згідно з Водним кодексом України.

3.2 Після виконання пункту 3.1 цього рішення провести експертну грошову оцінку земельних ділянок, зазначених в пункті 3.1 цього рішення».

3. Пункт 4 викласти в наступній редакції:

«Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради укласти відповідні договори на розробку проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та проведення експертних грошових оцінок».

4. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради, та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).











Міський голова



Анатолій БОНДАРЕНКО