Статус: Чинне











ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Двадцять перша сесія







РІШЕННЯ













Від

03.03.2022

21-5







м.Черкаси







<









Про внесення змін та доповнень до Регламенту Черкаської міської ради 9-го скликання, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 №1-2 зі змінами та Положення про постійні комісії Черкаської міської ради 9-го скликання, затвердженого рішенням міської ради від 26.01.2021 №3-12






>









Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи введений в Україні воєнний стан, Черкаська міська  рада


ВИРІШИЛА:


1. Внести зміни та доповнення до Регламенту Черкаської міської ради 9-го скликання, затвердженого рішенням міської ради від 10.12.2020 №1-2 зі змінами, а саме, доповнити статтю 22 «Скликання чергових та позачергових сесій Ради» пунктом 4:

«Впродовж введеного воєнного стану організація роботи ради здійснюється з особливостями, що зазначені у цьому пункті.

Рада здійснює свою роботу у формі засідань, які можуть проводитися у режимі відеоконференції, або в дистанційному режимі за дорученням головуючого.

Рішення про засідання у режимі відеоконференції, ухвалює міський голова, а в разі його відсутності – головуючий відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

До порядку денного засідання ради у режимі відеоконференції можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, відповідних міських програм, інші питання щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій чи реалізації повноважень, пов'язаних з такими обставинами, процедурні питання.

Порядок проведення засідань у режимі відеоконференції повинен забезпечувати: можливість реалізації прав депутатів ради; ідентифікацію особи, яка бере участь у засіданні; встановлення та фіксацію результатів голосування стосовно кожного питання.


Засідання ради, що проводиться у режимі відеоконференції, вважається повноважним за умови віддаленого приєднання до участі у такому засіданні більше половини депутатів від загального складу ради.

Голосування на засіданні ради, що проводиться у режимі відеоконференції, здійснюється депутатами поіменно, шляхом висловлення своєї позиції "за", "проти" чи "утримався". Підрахунок голосів під час голосування на засіданні ради, що проводиться у режимі відеоконференції, здійснюється лічильною комісією сесії, а у разі неможливості взяти участь у такому засіданні лічильної комісії підрахунок голосів здійснюється головуючим на засіданні або іншим, визначеним ним депутатом.

На засіданні ради, що проводиться у режимі відеоконференції, ведеться протокол. Рішення ради і протоколи проведених у режимі відеоконференції засідань оформляються у паперовому вигляді».

2. У Положенні про постійні комісії Черкаської міської ради 9-го скликання, затвердженого рішенням міської ради від 26.01.2021 №3-12, розділ 4, пункті 4.19 перший абзац після слів «Впродовж встановленого Кабінетом Міністрів України згідно із законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб» карантину» доповнити словами «а також впродовж введеного воєнного стану» і далі за текстом.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Юрія Тренкіна.













Міський голова





Анатолій БОНДАРЕНКО