Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Шістнадцята сесія







РІШЕННЯ













Від

23.12.2021

16-26







м.Черкаси







<









Про відмову у наданні
КП «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» земельної ділянки в постійне користування по вул. Героїв Дніпра (вільна земельна ділянка)






>









Розглянувши заяву комунального підприємства «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» від 14.09.2021 № 01-08/53969 щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою по вул. Героїв Дніпра, витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 29.11.2021 № 53969, враховуючи пропозиції депутатів (протокольне доручення від 23.12.2021 № ПД-9-761), відповідно до статей 12, 135-139 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Відмовити комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради (код ЄДРПОУ – 22797909) у наданні в постійне користування земельної ділянки по вул. Героїв Дніпра площею 0,5700 га (кадастровий номер **********:01:005:0031), яка за цільовим призначенням віднесена до земель житлової та громадської забудови (для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10).

2. Включити до переліку земельних ділянок, право оренди яких пропонується для продажу на земельних торгах, земельну ділянку площею 0,5700 га по вул. Героїв Дніпра для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури (код КВЦПЗ – 02.10).

Кадастровий номер земельної ділянки **********:01:005:0031.

Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 29.11.2021 р. № 53969 та містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території багатоквартирної забудови, в межах якої передбачене розташування торговельних підприємств з асортиментом товарів повсякденного попиту.

На вищезазначену земельну ділянку наявні містобудівні обмеження:

- охоронна зона навколо інженерних комунікацій;

- право проїзду та проходу.

Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси.

3. Провести земельні торги відповідно вимог чинного законодавства з продажу лота - права оренди земельної ділянки, зазначеної в п.2 цього рішення, та затвердити умови проведення земельних торгів, а саме:

3.1. Встановити стартовий розмір річної орендної плати за земельну ділянку, зазначену в п.2 цього рішення, у розмірі 3% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

3.2. Значення кроку торгів встановлюється у розмірі 5% стартової плати за користування земельної ділянки.

3.3. Строк оренди земельної ділянки – 49 років.

3.4. Право на земельну ділянку, набуте за результатами проведення земельних торгів, виникає з дня державної реєстрації такого права в порядку, встановленому законом.

  1. Затвердити проект договору оренди землі (додаток).

  2. Зобов’язати Переможця земельних торгів:

5.1. Виконати всі умови проведення земельних торгів відповідно до вимог чинного законодавства.

5.2. Здійснити оплату за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу протягом п’яти робочих днів з дня підписання договору за результатами проведення земельних торгів.

5.3. Укласти договір оренди землі між Черкаською міською радою (організатором земельних торгів) і переможцем торгів в установленому законодавством порядку, після підписання якого два примірника оригіналу договору залишаються у організатора земельних торгів до моменту здійснення повної сплати коштів за користування земельною ділянкою, право користування якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу у порядку та строки, які визначені чинними законодавством, та до проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки. Подання документів для державної реєстрації права оренди земельної ділянки здійснюється виключно уповноваженою особою Черкаської міської ради (організатора земельних торгів). Довідка департаменту фінансової політики Черкаської міської ради про повну сплату коштів в строки, визначені чинним законодавством та відповідним договором оренди землі, разом з договором оренди землі є підставою для державної реєстрації відповідного речового права переможця земельних торгів на земельну ділянку.

5.4. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечити безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.

6. Уповноважити посадових осіб на виконання функцій організатора земельних торгів підписувати та оприлюднювати протоколи земельних торгів та договори за результатами проведення земельних торгів, а саме:

- Савіна Артура Олександровича – директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради;

- Крилова Андрія Олександровича – заступника директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради;

- Донця Руслана Григоровича – начальника управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

7. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

8. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Олена Агапова).













Міський голова





Анатолій БОНДАРЕНКО



Додатки

16-26 23.12.21 додаток.doc