Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Шістнадцята сесія







РІШЕННЯ













Від

23.12.2021

16-38







м.Черкаси







<









Про звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства фінансів України, Верховної Ради України, Національної Служби Здоров’я України 










>









Відповідно до статей 25, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Направити Звернення Черкаської міської ради до Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства фінансів України, Верховної Ради України, Національної Служби Здоров’я України щодо збільшення фінансування екстреної медичної допомоги (додається).











Секретар міської ради





Юрій ТРЕНКІН


















Кабінету Міністрів України

Міністерству охорони здоров’я України

Міністерству фінансів України

Верховній Раді України

Національній Службі Здоров’я України 


ЗВЕРНЕННЯ

Черкаської міської ради до щодо збільшення фінансування

екстреної медичної допомоги

 

У часи боротьби із пандемією COVID-19 значно збільшилось навантаження на центри екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Служба ЕМД показала, що вона справляється з викликами та в повному обсязі надає допомогу з дотриманням усіх наявних протоколів.


На 2022 рік, враховуючи відсутність ковідного коефіцієнту та ковідного пакету за готовність надавати допомогу пацієнтам з підозрою або встановленим захворюванням на гостру респіраторну хворобу для служби ЕМД, прогнозований розмір ставки при підвищенні тарифу на 14,8% становитиме 270 грн. Однак, треба враховувати зріст цін на паливо-мастильні матеріали у середньому на 13%, медикаменти та вироби медичного призначення до 40%, прогнозування підвищення рівня заробітної плати на 12%. Тобто середній показник зростання цін та МЗП досягає 20%, що вже перевищує розмір підвищення тарифу на проведення видатків за основними напрямами витрат під час основних функцій Центру Екстреної медичної допомоги. 


Відтак глобальна ставка розрахована на кількість населення Черкаської області, має становити 270 грн. на рік із доданням ковідного коефіцієнту. Водночас, за обґрунтованими розрахунками екстренки, ця ставка у наступному році повинна становити 329,8 грн. 


Тому враховуючи вищезазначені фактори, ми закликаємо Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство фінансів, Верховну Раду України та Національну Службу Здоров’я України із 1 січня 2022 року збільшити фінансування екстреної медичної допомоги, зокрема збільшити компенсацію медикам.

 


Від імені Черкаської міської ради,


Секретар міської ради Юрій ТРЕНКІН