Статус: Чинне. Зі змінами

Внесено зміни рішенням(и):

№ 30-46 від 2022-09-29













ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Чотирнадцята сесія







РІШЕННЯ













Від

25.11.2021

14-36







м.Черкаси







<









Про включення земельної ділянки до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах (у формі аукціону), та надання дозволу на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Гагаріна, 102 та затвердження умов земельних торгів






>









З метою виконання завдань по наповненню бюджету розвитку міста Черкаси, розглянувши пропозиції депутатів та ПД-9-695, враховуючи витяг з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 20.07.2021 р. № 13653-2, інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності (номер запису про право комунальної власності: 21820185, дата державної реєстрації: 04.08.2017 року), відповідно до статей 12, 134-139 Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


  1. Включити до переліку земельних ділянок, право власності яких пропонується для продажу на земельних торгах, земельну ділянку площею 0,1535 га по вул. Гагаріна, 102 для будівництва та обслуговування об’єктів торгівлі (КВЦПЗ 03.07).

Кадастровий номер земельної ділянки **********:05:028:0014.

Земельна ділянка відноситься до категорії земель житлової та громадської забудови. Цільове призначення - для будівництва та обслуговування об’єктів будівель торгівлі (КВЦПЗ 03.07).

Відповідно до витягу з містобудівної документації міста Черкаси на визначення обмежень у використанні території для містобудівних потреб від 20.07.2021 р. № 13653-2 та містобудівної документації «Внесення змін до Генерального плану міста Черкаси (Актуалізація)», затвердженої рішенням Черкаської міської ради від 13.05.2021 № 5-318, вищезазначена земельна ділянка належить до території багатоквартирної забудови, в межах якої передбачене розташування торговельних підприємств з асортиментом товарів повсякденного попиту.

На вищезазначену земельну ділянку наявні містобудівні обмеження:

- охоронна зона навколо інженерних комунікацій;

- заповідна територія «Черкаські берегові схили»;

- право проїзду та проходу.

В процесі здійснення заходів із землеустрою необхідно врахувати нормативні розміри охоронних зон та обмежень у їх використанні, що встановлені чинним законодавством. При проєктуванні обов’язково передбачити можливість блокування з перспективною багатоквартирною забудовою на суміжній земельній ділянці з кадастровим номером **********:03:028:0065.

Містобудівні потреби відповідають діючій містобудівній документації міста Черкаси.

2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки по вул. Гагаріна, 102 площею 0,1535 га для будівництва та обслуговування об’єктів будівель торгівлі.

3. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради укласти відповідний договір на проведення експертної грошової оцінки.

4. Провести земельні торги відповідно вимог чинного законодавства з продажу лота - права власності земельної ділянки, зазначеної в п.1 цього рішення та затвердити умови проведення земельних торгів, а саме:

4.1 Ціна продажу лота визначається експертною грошовою оцінкою.

4.2 Розмір мінімального кроку торгів становить 3 відсотки стартової ціни лота.

4.3. Право на земельну ділянку, набуте за результатами проведення земельних торгів, виникає з дня державної реєстрації такого права в порядку, встановленому законом.

4.4. Затвердити проект договору купівлі-продажу земельної ділянки (додаток).

5. Зобов’язати Переможця земельних торгів:

5.1. Виконати всі умови проведення земельних торгів відповідно до вимог чинного законодавства.

5.2 Виконати умови відведення земельної ділянки та проектування забудови передбачених пунктом 1 цього рішення.

5.3. Укласти договір купівлі-продажу земельної ділянки між Черкаською міською радою (організатором земельних торгів) і переможцем торгів в установленому законодавством порядку, після підписання якого два примірника оригіналу договору залишаються у організатора земельних торгів до моменту здійснення повної сплати коштів за земельну ділянку, право власності якою набуто на земельних торгах, а також суму витрат на підготовку лота до продажу у порядку та строки, які визначені чинними законодавством, та до проведення державної реєстрації права власності земельної ділянки.

5.4 Договір купівлі-продажу земельної ділянки укладається в паперовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню.

5.5. Протягом п’яти робочих днів з дня підписання договору за результатами проведення земельних торгів переможець сплачує на рахунки, зазначені в оголошенні про проведення земельних торгів, ціну продажу лота а також суму витрат на підготовку лота до продажу.

6. У зоні проходження інженерних комунікацій вести обмежене землекористування відповідно до діючих норм і правил, забезпечити безперешкодний допуск власників і експлуатаційних технічних служб для ремонту та експлуатації інженерних комунікацій.

7. Уповноважити посадових осіб на виконання функцій організатора земельних торгів підписувати та оприлюднювати протоколи земельних торгів та договори за результатами проведення земельних торгів, а саме:

- Савіна Артура Олександровича – директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради;

- Крилова Андрія Олександровича – заступника директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради;

- Донця Руслана Григоровича – начальника управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

8. Контроль за укладенням договору купівлі-продажу земельної ділянки з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права власності земельної ділянки покласти департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).













Секретар міської ради





Юрій ТРЕНКІН