Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Чотирнадцята сесія







РІШЕННЯ













Від

25.11.2021

14-16







м.Черкаси







<









Про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси» Губарю Станіславу Івановичу (посмертно)» та про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)»







>









Відповідно до ст.ст.26, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.91 Бюджетного кодексу України, рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 № 2-47 «Про затвердження Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки», рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)», враховуючи клопотання ректора Черкаського державного технологічного університету Григора О.О. (вх. № 21350-01-29 від 21.09.2021), подання комісії попереднього розгляду матеріалів про нагороди при виконавчому комітеті Черкаської міської ради (протокол від 06.10.2021 № 14), Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. За патріотизм і високосвідому громадянську позицію, багаторічну послідовну боротьбу за незалежність України, вагомий особистий внесок у становлення та розвиток вищої освіти в державі, організацію освітньої та наукової діяльності університету, підготовку висококваліфікованих фахівців присвоїти звання «Почесний громадянин міста Черкаси» ГУБАРЮ Станіславу Івановичу (посмертно)», учаснику боротьби за незалежність України у ХХ столітті, доктору економічних наук, професору, колишньому завідувачу кафедри економіки, організації і управління виробництвом Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині Черкаського державного технологічного університету). Дата народження – 16.02.1936, дата смерті – 16.08.1996).

2. Нагородження здійснити без виплати одноразової грошової премії, оскільки спадкоємців першої черги на право спадкування померлої особи не встановлено.



3. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)», а саме: підпункт 4.1. пункту 4 Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси», затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами» доповнити реченням: «У випадку присвоєння звання «Почесний громадянин міста Черкаси» (посмертно), якщо нагороджена особа не має спадкоємців першої черги, почесну відзнаку, нагрудний знак «Почесний громадянин міста Черкаси», посвідчення про нагородження, у знак пам’яті про нагороджену особу, безоплатно передається Обласному краєзнавчому музею (за згодою) шляхом оформлення акту прийому-передачі з балансу департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради, згідно з рішенням Черкаської міської ради.».

  1. 4. Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (Гончар Ю.Г.) у межах кошторису Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки, згідно з чинним законодавством забезпечити:

4.1. Виготовлення фотопортрета вищезазначеної особи, раму  для нього та табличку в рамці, з інформацією про нагороджену особу, які розмістити в Галереї слави м. Черкаси.

4.2. Почесну відзнаку, нагрудний знак «Почесний громадянин міста Черкаси», посвідчення про нагородження, у знак вшанування пам’яті про Губаря С.І., передати у фонд Черкаського обласного краєзнавчого музею (за згодою) для розміщення в експозиції, присвяченій його діяльності та особистій участі у боротьбі за волю і незалежність України.

Орієнтовний розрахунок витрат на придбання фотопортрета в рамі, таблички з інформацією про нагороджену особу додається.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу «Патронатна служба» Черкаської міської ради Добровольського М.М. та постійну комісію міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Майборода Л.В.).












Секретар міської ради





Юрій ТРЕНКІН