Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Чотирнадцята сесія







РІШЕННЯ













Від

25.11.2021

14-6







м.Черкаси







<









Про нагородження пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» ІІІ ступеня Борушевської Віри Григорівни (посмертно)» та про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)»






>









Відповідно до ст.ст.26, 40, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.91 Бюджетного кодексу України, рішення Черкаської міської ради від 24.12.2020 № 2-47 «Про затвердження Програми фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки», рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)», враховуючи звернення настоятеля Української Греко-Католицької Церкви міста Черкаси Шеремета Ю.Р., депутатів Черкаської міської ради Мойсієнка В.М., Майбороди Л.В. та голів п’яти осередків громадських організацій та політичних партій (вх. № 16233-01-29 від 22.07.2021), подання комісії попереднього розгляду матеріалів про нагороди при виконавчому комітеті Черкаської міської ради (протоколи від 29.07.2021 № 11, від 06.10.2021 № 14), Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. За багаторічну послідовну боротьбу за незалежність України, високосвідому громадянську позицію, патріотичне виховання молоді міста, нагородити пам’ятним знаком Черкаської міської ради «За заслуги перед містом Черкаси» ІІІ ступеня БОРУШЕВСЬКУ Віру Григорівну (посмертно), борця за незалежність України у ХХ столітті, політрепресовану та реабілітовану, колишню зв’язкову ОУН-УПА під псевдонімом «Трава», засуджену на 10 років неволі, яка після відбуття покарання переїхала на постійне місце проживання до м. Черкаси, де працювала різноробочою та займалася громадсько-патріотичною роботою. Тривалий час очолювала Черкаську обласну організацію Всеукраїнського братства ОУН-УПА ім. генерала Романа Шухевича. (Народилася в 1929 році. Померла 11.05.2021.)

2. Нагородження здійснити без виплати одноразової грошової премії, оскільки встановлено, що у Борушевської В.Г. відсутні спадкоємці першої черги на право спадкування померлої особи. Єдина донька Колісніченко Віра Василівна померла 25.07.2014.



3. Внести зміни до рішення Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами (у новій редакції)», а саме:

3.1. Абзац 4 підпункту 2.6. пункту 2 Положення про пам’ятний знак «За заслуги перед містом Черкаси», затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 10.04.2020 № 2-5914 «Про затвердження положень про відзначення міськими нагородами» викласти в новій редакції:

« - чотирьох кандидатур на нагородження пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» ІІІ ступеня».

3.2. Підпункт 2.10. пункту 2 вищезазначеного Положення доповнити реченням: «У випадку нагородження пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» відповідного ступеня (посмертно), якщо нагороджена особа не має спадкоємців першої черги, пам’ятний знак «За заслуги перед містом Черкаси» відповідного ступеня, свідоцтво про нагородження, у знак пам’яті про нагороджену особу, безоплатно передається Обласному краєзнавчому музею (за згодою) шляхом оформлення акту прийому-передачі з балансу департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради, згідно з рішенням Черкаської міської ради».

4. Департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради (Гончар Ю.Г.):

4.1. У межах кошторису, передбаченого Програмою фінансування заходів, пов’язаних із нагородженням міськими відзнаками громадян, трудових колективів на 2021-2025 роки, виготовити свідоцтво про нагородження Борушевської Віри Григорівни пам’ятним знаком «За заслуги перед містом Черкаси» ІІІ ступеня, фотопортрет вищезазначеної особи, раму для нього та табличку в рамці, з інформацією про нагороджену особу. Фотопортрет у рамі та табличку розмістити в Галереї слави м. Черкаси.

Орієнтовний розрахунок витрат додається.

4.2. Пам’ятний знак «За заслуги перед містом Черкаси» ІІІ ступеня, свідоцтво до нього, у знак вшанування пам’яті про Борушевську В.Г., публічно та урочисто передати у фонд Черкаського обласного краєзнавчого музею (за згодою) для розміщення в експозиції, де вже знаходяться її фотопортрет та інші матеріали, в яких розповідається про життєвий шлях Віри Григорівни та її особисту участь у боротьбі за волю і незалежність України.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на начальника відділу «Патронатна служба» Черкаської міської ради Добровольського М.М. та постійну комісію міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту (Майборода Л.В.).












Секретар міської ради





Юрій ТРЕНКІН