Статус: Вето












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Четверта сесія







РІШЕННЯ













Від

25.02.2021

4-36







м.Черкаси







<









Про перейменування вулиць та провулків у місті Черкаси







>









Відповідно до пункту 41 частини першої статті 26, частини першої статті 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши пропозиції виконавчого комітету Черкаської міської ради (рішення від17.04.2018 № 292) та комісії з питань найменування вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів, мостів, інших споруд, розташованих на території міста та встановлення пам’ятних знаків, меморіальних дошок у місті Черкаси (протоколи засідання від 15.12.2016, від 17.02.2017, від 04.04.2017), враховуючи проведення загальноміського громадського обговорення (звіт про проведення громадського обговорення щодо перейменування об’єктів топоніміки міста Черкаси від 20.07.2017), з метою відновлення історичних найменувань, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1.  Перейменувати вулиці та провулки у місті Черкаси згідно з додатком.

2.  Доручити:

2.1.  департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради (Яценко О.О.) із врахуванням затверджених вимог та рекомендацій організувати та забезпечити виготовлення, встановлення покажчиків з новими назвами.

2.2.  департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради (Савін А.О.) підготувати та подати на розгляд виконавчого комітету проект рішення про внесення змін до рішення виконавчого комітету від 18.02.2020 № 163 «Про перелік об’єктів топоніміки міста Черкаси»;

2.3.  управлінню інформаційної політики Черкаської міської ради (Крапива Ю.Б.) офіційно оприлюднити це рішення в засобах масової інформації та на офіційному веб-порталі Черкаської міської ради (www.chmr.gov.ua).

3.  Рекомендувати фізичним та юридичним особам, які мають у власності будинки та споруди, виготовити і встановити покажчики з новими назвами вулиць, провулків та узвозів відповідно до вимог рішення виконавчого комітету від 24.01.2012 № 109 «Про затвердження вимог та рекомендацій до дизайну адресного господарства м.Черкаси».

4. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Савіна А.О. і постійну комісію міської ради з питань земельних відносин та архітектури (Агапова О.М.).











Секретар міської ради





Ю.В.Тренкін



Додаток

до рішення Черкаської міської ради

від 25.02.2021 № 4-36







ПЕРЕЛІК

вулиць та провулків, які перейменовуються у місті Черкаси




з/п

Стара назва

Нова назва

1

вулиця Волкова

вулиця Івана Мазепи

2

вулиця Крилова

вулиця Василя Стуса

3

вулиця Можайського

вулиця Степана Бандери

4

вулиця Титова

вулиця Титарна

5

вулиця Стасова

вулиця Митрополита Липківського

6

вулиця Пацаєва

вулиця Петра Дорошенка

7

вулиця Добровольського

вулиця Сінна

8

провулок Невського

провулок Хмільник