Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Друга сесія







РІШЕННЯ













Від

24.03.2020

2-5741







м.Черкаси







<









Про надання ФОП Сопрончук О.Р. земельної ділянки в оренду по вул. Припортова (біля житлового будинку № 38) (у зв’язку з переходом права власності на нерухоме майно)







>









Розглянувши технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,0100 га фізичній особі-підприємцю Сопрончук Олені Романівні під торгівельний павільйон (літ. А) по вул. Припортова (біля житлового будинку № 38), відповідно до статей 12, 19, 93, 120, 123, 124, 125, 126, 134, 141, 156, 157 Земельного кодексу України, статей 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21 Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,0100 га (кадастровий номер **********:01:012:0086) по вул. Припортова (біля житлового будинку № 38), в межах, визначених документацією із землеустрою.

2. Затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) площею 0,0100 га фізичній особі-підприємцю Сопрончук Олені Романівні під торгівельний павільйон (літ. А) по вул. Припортова (біля житлового будинку № 38).

3. Надати фізичній особі-підприємцю Сопрончук Олені Романівні (ідентифікаційний код - **********) в оренду на 49 років земельну ділянку площею 0,0100 га (кадастровий номер **********:01:012:0086) по вул. Припортова (біля житлового будинку № 38) під об’єкт нерухомого майна (торгівельний павільйон літ. А-1) за рахунок земель Черкаської міської ради.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування пов’язані із розміщенням частини земельної ділянки в охоронній зоні інженерних комунікацій та із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки (передбачене розміщення громадських центрів та вулично -дорожньої мережі).

Земельну ділянку віднести до земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі (код КВЦПЗ – 03.07.).




4. Зобов’язати фізичну особу-підприємця Сопрончук Олені Романівні:

4.1. Укласти договір оренди землі з Черкаською міською радою, здійснивши його державну реєстрацію та надати один примірник Черкаській міській раді протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

4.2. Укласти з Черкаською міською радою договір про відшкодування збитків (неодержаного доходу) за час фактичного користування земельною ділянкою по вул. Припортова (біля житлового будинку № 38) з моменту набуття права власності на нежитлові приміщення у порядку встановленому чинним законодавством.

5. Доручити управлінню земельних ресурсів департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради протягом місяця з дати прийняття рішення видати заявнику чи особі, яка діє від його імені, рішення та проект договору оренди землі під підпис або направити листом з повідомленням.

6. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

7. Довести до відома Державну екологічну інспекцію у Черкаській області інформацію щодо необхідності вжиття відповідних заходів по усуненню порушень законності користування земельною ділянкою в разі не укладення заявником договору оренди землі.

8. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

9. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

10. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.

11. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).





















Секретар міської ради





Я.В.Нищик