Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Друга сесія







РІШЕННЯ













Від

21.03.2019

2-4255







м.Черкаси







<









Про використання частини земельної   ділянки комунальної власності    територіальної громади міста Черкаси, яка перебуває в користуванні на  умовах оренди у фізичної особи-підприємця Шевченка Володимира Юрійовича по вул.Оборонній,8/1, для суспільних потреб – планової забудови в межах «червоних» ліній вулиці та реалізації генерального плану міста






>









Розглянувши службову записку управління будівництва департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради від 05.10.2018 № 1591, беручи до уваги те, що зазначений департамент згідно з рішеннями Черкаської міської ради від 29.01.2018 № 2-2886 «Про міський бюджет на 2018 рік» та від 13.02.2017 № 2-1613 «Про затвердження Програми соціально-економічного і культурного розвитку міста Черкаси на 2017-2019 роки», визначено замовником будівництва об`єктів «Реконструкція вул.Олени Теліги від вул.В.Вергая до вул.М.Грушевського» та «Реконструкція вул.Академіка Корольова від вул.Сумгаїтська до вул.Олени Теліги м.Черкаси», та в зв`язку з цим необхідністю використання для суспільних потреб частини земельної ділянки площею 0,2479 га, що надана в користування на умовах оренди ФОП Шевченку В.Ю. та розташована в межах «червоних» ліній вулиці, керуючись статтею 9, абзацом восьмим частини другої статті 134, статтею 141 Земельного кодексу України, статтями 31,  32-1  Закону  України  "Про  оренду  землі", абзацом третім частини   першої     статті    7 Закону України "Про відчуження  земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної  необхідності", абзацом третім п.26 договору оренди землі від 13 травня 2011 року реєстраційний  № 711010004000079, ст.26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні",  Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

       1. Використати частину земельної ділянки площею 0,2479 га по вул.Оборонній,8/1 м.Черкаси, що перебуває у користуванні на умовах оренди  ФОП Шевченка Володимира Юрійовича для суспільних потреб, а саме: планової забудови в межах «червоних» ліній вулиці та реалізації  генерального плану міста.



2. Надати департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по  вул.Оборонній,8/1.

3. Виділити частину земельної ділянки по вул.Оборонній,8/1 м.Черкаси, що перебуває у користуванні на умовах оренди  ФОП Шевченка В.Ю. в окрему земельну ділянку площею 0,2479 га.

4. Визначити, що:

4.1. передбачається використати частину земельної ділянки  площею 0,2479 га по вул.Оборонній,8/1 м.Черкаси;

4.2. необхідно внести зміни до договору оренди землі від 13 травня 2011 року із ФОП Шевченком Володимиром Юрійовичем, що зареєстрований у міськрайонному управлінні Держкомзему у м.Черкаси та Черкаському районі Черкаської області від 14 липня 2011 року за № 711010004000079;
      4.3. суспільними потребами, для яких передбачається використання частини земельних ділянок згідно із абз. 3 частини1 статті 7 Закону України «Про відчуження  земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для  суспільних потреб чи з  мотивів суспільної необхідності» є будівництво, капітальний ремонт, реконструкція та обслуговування  лінійних  об'єктів  та  об'єктів транспортної і енергетичної інфраструктури, а саме: планова забудова в межах «червоних» ліній вулиці та реалізація генерального плану міста;   

5. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради підготувати пропозиції ФОП Шевченку В.Ю. щодо земельних ділянок, які можуть бути запропоновані замість земельної ділянки, що вилучається та передбачити кошти на виготовлення документації щодо їх відведення та укладення нового договору оренди.

6. Доручити департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради та звернутися до ФОП Шевченка Володимира Юрійовича з метою отримання нотаріально посвідченої згоди на поділ земельної ділянки та вилучення її з користування.

7. У разі неотримання такої нотаріально посвідченої згоди на поділ земельної ділянки та вилучення її із користування орендаря, у місячний термін доручити департаменту архітектури та містобудування та департаменту управління справами та юридичного забезпечення Черкаської міської ради звернутися до суду у встановленому законодавством та Регламентом виконавчого комітету Черкаської міської ради порядку.

8. Надати згоду на поділ земельної ділянки площею 0,6870 га з кадастровим номером **********:05:010:0001.

9. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну  комісію міської ради з питань  земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності  (Савенко О.С.).




















Міський голова





А.В.Бондаренко