Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА







Друга сесія








РІШЕННЯ













від

21.03.2019

2-4177








м.Черкаси







<









Про внесення змін до рішення міської ради від 28.07.2016
№ 2-824 «Про Програму розвитку і утримання житлово-комунального господарства міста Черкаси на 2016-2020 роки»






>









З метою забезпечення якісних комунальних послуг, згідно з пунктом 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 91 Бюджетного кодексу України, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення міської ради від 28.07.2016 № 2-824 «Про Програму розвитку і утримання житлово-комунального господарства міста Черкаси на 2016-2020 роки», а саме:

1.1. Викласти у новій редакції:

таблицю 2.1

«Таблиця 2.1

Стратегічна ціль

Операційна ціль

Стратегічна ціль «1. Організація роботи інженерного облаштування вулично-дорожньої мережі»

Операційна ціль «1.1. Поточний ремонт, утримання та переоснащення мереж зовнішнього освітлення»

Операційна ціль «1.2. Енергозабезпечення інженерного облаштування вулично-дорожньої мережі»

Стратегічна ціль «2. Покращення надання житлово-комунальних послуг»

Операційна ціль «2.1. Капітальний ремонт, реконструкція, будівництво систем, мереж, об’єктів і обладнання водопостачання та водовідведення»

Операційна ціль «2.2. Капітальний ремонт, реконструкція, будівництво систем, мереж, об’єктів і обладнання теплопостачання та гарячого водопостачання»

Операційна ціль «2.3. Капітальний ремонт та реконструкція багатоквартирних житлових будинків»

Стратегічна ціль «3. Комфортне проживання у місті»

Операційна ціль «3.1. Організація місць відпочинку на комунальних пляжах міста»

Операційна ціль «3.2. Організація та утримання і розвиток місць поховання»

Операційна ціль «3.3. Забезпечення чистоти міста»

Операційна ціль «3.4. Догляд за малими архітектурними формами та створення нових»

Операційна ціль «3.5. Збереження пам’ятників культурної та історичної спадщини»

Операційна ціль «3.6. Забезпечення належного утримання зелених насаджень»

Операційна ціль «3.7. Утримання та розвиток парків та скверів міста»

Операційна ціль «3.8. Інші заходи з благоустрою міста»

Стратегічна ціль «4. Забезпечення беззбиткового функціонування комунальних підприємств галузі житлово-комунального господарства»

Операційна ціль «4.1. Забезпечення беззбиткового функціонування комунальних підприємств галузі житлово-комунального господарства»

Стратегічна ціль «5. Забезпечити модернізацію та технічне переоснащення комунальних підприємств із залученням кредитних ресурсів під гарантії Черкаської міської ради

Операційна ціль «5.1. Забезпечити модернізацію та технічне переоснащення комунальних підприємств із залученням кредитних ресурсів під гарантії Черкаської міської ради»

Стратегічна ціль «6. Забезпечення якісних комунальних послуг»

Операційна ціль «6.1. Забезпечення якісних комунальних послуг»



1.2. Внести зміни до параграфу 6.1. Операційна ціль «4.1. Забезпечення беззбиткового функціонування комунальних підприємств галузі житлово-комунального господарства», доповнивши абзацом 12:

«- погашення кредиторської заборгованості комунального підприємства «СУБ «Митниця».»

1.3. Змінити назву розділу 8 Програми та викласти у такій редакції:

«8. Реалізація стратегічної цілі «6. Забезпечення якісних комунальних послуг».

1.4. Доповнити розділ 8 параграфом 8.1:

«8.1. Операційна ціль «6.1. Забезпечення якісних комунальних послуг».

Зважаючи на те, що фінансові можливості комунальних підприємств галузі, в умовах економічної ситуації в країні, є вкрай обмеженими, з метою модернізації та технічного переоснащення підприємства залучають додатковий фінансовий ресурс у вигляді кредитів світових кредитних установ.

На сьогодні, єдиним джерелом для розрахунків підприємств за кредитними зобовязаннями, є тарифи на комунальні послуги, які підлягають державному регулюванню Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Враховуючи постійне відставання затверджуваних тарифів від змін в економіці країни (постійне зростання цін на складові елементи надаваних послуг), міська влада, з метою реалізації операційної цілі, може надавати фінансову підтримку комунальним підприємствам за рахунок міського бюджету для забезпечення покриття (відшкодування) поточних витрат комунальних підприємств, які виникають в процесі господарської діяльності та входять до собівартості реалізованих підприємством послуг за попередній звітний період (квартал, півріччя, 9 місяців, рік) і не враховані в повній мірі при затвердженні тарифів для підприємства, із врахуванням фактичних обсягів реалізації комунальних послуг за відповідний період.

Відшкодування поточних витрат, які виникають в процесі господарської діяльності та входять до собівартості реалізованих підприємством послуг, розраховується як різниця між доходами, отриманими від надання комунальних послуг та витратами відповідного звітного періоду, понесеними на провадження відповідного виду господарської діяльності (постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення), з урахуванням нарахованих зобов’язань по сплаті основної суми субкредиту.»

1.5. Розділ 8. «Джерела фінансування програми.» визначити як розділ 9.

1.6. Розділ 9. «Контроль за ходом виконання Програми.» визначити як розділ 10.

1.7. Розділ 10. «Очікувані результати реалізації програми.» визначити як розділ 11.



2. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент житлово-комунального комплексу (Панченко Ю.В.) та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку,  підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Кіта І.М.).



















Міський голова




А.В.Бондаренко