Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА







Друга сесія








РІШЕННЯ













від

21.03.2019

2-4263








м.Черкаси







<









Про надання ФОП Ворошиловій В.В. та гр. Погорілій О.В. земельної ділянки в оренду по вул. Луценка, 7






>









Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки ФОП Ворошиловій В.В. та гр. Погорілій О.В. площею 0,4174 га під нежитлові будівлі по вул. Луценка, 7, відповідно до статей 12, 19, 93, 120, 123, 124, 125, 126, 134, 141, 186 Земельного кодексу України, статей 13, 14, 15, 16, 17, 20, 21 Закону України «Про оренду землі», Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,4174 га (кадастровий номер **********:05:019:0075) по вул. Луценка, 7, в межах, визначених документацією із землеустрою.

2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки ФОП Ворошиловій В.В. та гр. Погорілій О.В. площею 0,4174 га під нежитлові будівлі по вул. Луценка, 7.

3. Надати фізичній особі-підприємцю Ворошиловій Віті Володимирівні (ідентифікаційний код – **********) та громадянці Погорілій Олені Валентинівні (ідентифікаційний код - **********) в оренду на 49 років земельну ділянку площею 0,4174 га (кадастровий номер **********:05:019:0075) по вул. Луценка, 7 під нежитлові будівлі, з них: площею 0,2585 га за рахунок земель ТОВ «РБД № 2», та площею 0,1589 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження земле-користування, а саме, пов’язані:

  • із встановленням на частину земельної ділянки площею 0,0391 га земельного сервітуту (право проходу, проїзду) до доріг загального користування на користь гр. Бахметьєва В.І., ПФ «Сана-Трейд», ПП Серебрякова Н.М.;

  • із реалізацією генерального плану міста (передбачена реконструкція комунальних та промислових підприємств під житлову забудову та зелені насадження загального користування).

Земельну ділянку віднести до земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Цільове призначення – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості (код КВЦПЗ – 11.02.).

4. Зобов’язати фізичну особу-підприємця Ворошилову Віту Володимирівну та громадянку Погорілу Олену Валентинівну укласти договір оренди землі з Черкаською міською радою, здійснивши його державну реєстрацію та надати один примірник Черкаській міській раді протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

5. Доручити управлінню земельних ресурсів департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради протягом місяця з дати прийняття рішення видати заявнику чи особі, яка діє від його імені, рішення та проект договору оренди землі під підпис або направити листом з повідомленням.

6. Контроль за укладенням договору оренди землі з Черкаською міською радою та державною реєстрацією права оренди земельної ділянки покласти на управління земельних ресурсів та землеустрою департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради.

7. Довести до відома Державну екологічну інспекцію у Черкаській області інформацію щодо необхідності вжиття відповідних заходів по усуненню порушень законності користування земельною ділянкою в разі не укладення заявником договору оренди землі.

8. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

9. Врахувати інтереси і права суміжних землекористувачів та дотримуватись правил добросусідства, згідно статей 96, 103 Земельного кодексу України.

10. Припинити ТОВ «РБД № 2» право користування земельною ділянкою площею 0,2585 га по вул. Луценка, 7.

11. Доручити Міськрайонному управлінню у Черкаському районі та м. Черкасах головного управління Держгеокадастру у Черкаській області внести зміни до відповідних реєстрів.

12. Контроль за виконанням рішення покласти на департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).



















Міський голова




А.В.Бондаренко