Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Друга сесія







РІШЕННЯ













Від

24.01.2019

2-3906







м.Черкаси







<









Про внесення змін до рішення Черкаської міської ради від 27.06.2017 №2-2219 «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси» (із змінами)







>









У зв’язку зі змінами в податковому законодавстві України, відповідно до ст. 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статей 10, 12, розділу XII Податкового кодексу України, частину 6 пункту 66 розділу І та пункту 3 розділу ІІ Прикінцевих та перехідних положень до Закону України від 23.11.2018 № 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів» та з метою забезпечення надходжень до бюджету м.Черкаси, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


  1. Внести зміни до Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки на території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 27.06.2017 №2-2219 «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси» (із змінами), а саме:

Підпункт "ж" підпункту 3.1.3 пункту 3 викласти в такій редакції:

"ж) будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до класу "Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства" (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку".

  1. Внести зміни до Положення про встановлення плати за землю на території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 27.06.2017 №2-2219 «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси» (із змінами), а саме:

Доповнити пункт 5 наступним підпунктом «5.12. ставку податку для лісових земель у розмірі 0,1 відсоток від їх нормативної грошової оцінки».

  1. Положення про туристичний збір на території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 27.06.2017 №2-2219 «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси» (із змінами), викласти в новій редакції, що додається.

  2. Внести зміни до Положення про особливості справляння єдиного податку суб’єктами господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності на території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 27.06.2017 №2-2219 «Про затвердження Положень та ставок місцевих податків і зборів на території міста Черкаси» (із змінами), а саме:

- підпункт 3 підпункту 2.1.2.1 пункту 2.1.2 викласти в такій редакції:

«3) виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібного продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів та діяльності фізичних осіб, пов’язаної з роздрібним продажем пива, сидру, пері (без додання спирту) та столових вин»;

  • підпункт 2.1.3.2 пункту 2.1.3 викласти в такій редакції:

«суб’єкти господарювання, що провадять діяльність з виробництва підакцизних товарів, крім виноматеріалів виноградних (коди згідно з УКТ ЗЕД 2204 29 - 2204 30), вироблених на підприємствах первинного виноробства для підприємств вторинного вино-робства, які використовують такі виноматеріали для виробництва готової продукції вин виноградних, вин плодово-ягідних та/або напоїв медових, вироблених та розлитих у споживчу тару малими виробництвами виноробної продукції з виноматеріалів виключно власного виробництва (не придбаних), отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва, а також крім електричної енергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками та/або з відновлюваних джерел енергії (за умови, що дохід від реалізації такої енергії не перевищує 25 відсотків доходу від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) такого суб’єкта господарювання)».

5. Опублікувати це рішення в засобах масової інформації.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на міського голову Бондаренка А.В. та постійну комісію міської ради з питань стратегічного розвитку, бюджету, фінансів, цін, тарифів та регуляторної політики (Тренкін Ю.В.).





















Міський голова





А.В.Бондаренко



Додатки

2-3906 24.01.19 додаток.doc