Проект рішення







1984-8-з



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про надання комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» земельної ділянки в постійне користування по вул. Героїв Дніпра (вільна земельна ділянка)






>


















Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6000 га комунальному підприємству «ЧЕРКАСИІНВЕСТБУД» Черкаської міської ради» у постійне користування для будівництва змішаного використання – з житловими приміщеннями у верхніх поверхах та розміщенням на нижніх поверхах виставкового центру по вул. Героїв Дніпра, враховуючи висновки відповідних служб міста, відповідно до статей 12, 19, 92, 122, 125, 126, 134, 141, 186 Земельного кодексу України, ст. 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Зареєструвати право комунальної власності за територіальною громадою міста Черкаси на земельну ділянку площею 0,6000 га (кадастровий номер **********:01:013:0025) по вул. Героїв Дніпра, в межах, визначених документацією із землеустрою.

2. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6000 га комунальному підприємству «ЧЕРКАСИІНВЕСТБУД» Черкаської міської ради» у постійне користування для будівництва змішаного використання – з житловими приміщеннями у верхніх поверхах та розміщенням на нижніх поверхах виставкового центру по вул. Героїв Дніпра.

3. Надати комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» (код ЄДРПОУ – 22797909) земельну ділянку площею 0,6000 га (кадастровий номер **********:01:013:0025) по вул. Героїв Дніпра у постійне користування для будівництва змішаного використання – з житловими приміщеннями у верхніх поверхах та розміщенням на нижніх поверхах виставкового центру за рахунок земель Черкаської міської ради.

На земельну ділянку наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням частини земельної ділянки площею 0,4503 га в зоні особливого режиму забудови (зона озеленених територій загального користування).

Земельну ділянку віднести до земель житлової та громадської забудови.

Цільове призначення – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови (код КВЦПЗ – 03.15.).

4. Зобов’язати комунальне підприємство «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради»:

4.1. Здійснити дії направлені на державну реєстрацію права постійного користування земельною ділянкою протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

4.2. Розробити проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом двох місяців з дати прийняття рішення.

4.3. Виконати розроблений проект озеленення та благоустрою земельної ділянки (включаючи прилеглу територію) протягом терміну, встановленого в проекті.

5. Попередити землекористувача про необхідність виконання своїх обов’язків відповідно до вимог статті 96 Земельного кодексу України та про те, що право користування земельною ділянкою може бути припинено відповідно до вимог статей 141 та 143 Земельного кодексу України.

6. Доручити Управлінню Держгеокадастру у Черкаському районі Черкаської області внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.

7. Дане рішення є заявою про здійснення державної реєстрації права комунальної власності територіальної громади на зазначену земельну ділянку.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури та містобудування Черкаської міської ради Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).



















Міський голова





А.В. Бондаренко



Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання комунальному підприємству «Черкасиінвестбуд» Черкаської міської ради» земельної ділянки в постійне користування по вул. Героїв Дніпра (вільна земельна ділянка)»


Підстава: заява від 13.07.2017 № 44419-з.

Граничний термін прийняття рішення: 13.08.2017.

Вільна земельна ділянка.

Площа земельної ділянки: 0,6000 га за рахунок земель Черкаської міської ради.

В постійне користування.

Для будівництва змішаного використання – з житловими приміщеннями у верхніх поверхах та розміщенням на нижніх поверхах виставкового центру.



Проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,6000 га комунальному підприємству «ЧЕРКАСИІНВЕСТБУД» Черкаської міської ради» у постійне користування для будівництва змішаного використання – з житловими приміщеннями у верхніх поверхах та розміщенням на нижніх поверхах виставкового центру по вул. Героїв Дніпра розроблений враховуючи вимоги ст. 123 Земельного кодексу України без надання дозволу на розроблення проекту землеустрою («принцип мовчазної згоди»).


Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою






Р.Г. Донець