Статус: Чинне












ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Друга сесія







РІШЕННЯ













Від

20.09.2016

2-1096







м.Черкаси







<









Про передачу земельної ділянки у власність по вул. Дахнівській, громадянці Чернусі Я. С. (вільна земельна ділянка)






>









Розглянувши проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки гр. Чернухи Я. С., за пропозицією депутатів Черкаської міської ради та на виконання протокольного доручення ПД-8-296 від 20.09.2016, враховуючи висновки відповідних служб міста, відповідно до статей 12, 19, 20, 40, 80, 81, 87, 91, 118, 120, 121,122, 125, 126, 186 Земельного кодексу України, згідно з пунктами 3, 7 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, ст. 16 Закону України «Про Державний земельний кадастр», керуючись статтями 4-1, 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, постановою КМУ від 01.08.2006 № 1045, Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Затвердити проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Дахнівській громадянки Чернухи Яни Сергіївни.

2. Передати громадянці Чернусі Яні Сергіївні (ідентифікаційний номер **********) земельну ділянку по вул. Дахнівській площею 0,1000 га (кадастровий номер **********:02:005:0108) безоплатно у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

Згідно з висновком управління планування та архітектури департаменту архітектури, містобудування та інспектування № 4922-з від 11.04.2016 на земельну ділянку по вул. Дахнівській, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із розташуванням земельної ділянки в заповідній території «Черкаські берегові схили» та із реалізацією містобудівної документації.

Відповідно до генерального плану міста Черкаси затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачене розміщення лікувальних закладів та санітарно-захисних зелених насаджень.

Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка відноситься до лікувальної зони «Г-4» та перспективної зони зелених насаджень в санітарно-захисних зонах «С-6п».

Оформлення прав на земельну ділянку необхідно проводити згідно з чинним законодавством за умови внесення в приватизаційні документи запису про встановлення обмеження містобудівного характеру – нове будівництво на даній земельній ділянці без відповідного рішення, передбаченого законодавством, не допускається.

3. За основним цільовим призначенням земельну ділянку віднести до категорії земель житлової та громадської забудови.

4. Попередити землекористувача про необхідність виконання вимог природоохоронного законодавства а саме, використовувати земельну ділянку за цільовим призначенням, з додержанням вимог природоохоронного законодавства, забезпечити максимальне збереження площі земельної ділянки з ґрунтовим і рослинним покровом, забезпечити благоустрій прилеглої території.

5. Громадянці, якій передається земельна ділянка у приватну власність, сплатити відновлювальну вартість зелених насаджень у строки та в порядку встановлені Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах».

6. Доручити управлінню Держгеокадастру у Черкаському районі Черкаської області внести відповідні зміни до земельно-облікових документів.

7. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О. С.).



















Міський голова





А.В.Бондаренко