Проект рішення







859-8-з



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про надання ПП «Шора» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 4 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)






>


















Розглянувши заяву приватного підприємства «Шора» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з метою зміни цільового призначення земельної ділянки, відповідно до статей 12, 20, 93, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновок управління планування та архітектури від 01.08.2016 № 22393-з, відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Надати приватному підприємству «Шора» (код ЄДРПОУ – 30284701) дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,7000 га (кадастровий номер **********:01:013:0002) по вул. Героїв Дніпра, 4 з метою зміни її цільового призначення з земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення на землі житлової та громадської забудови, за умови виконання вимог висновку управління планування та архітектури від 01.08.2016 № 22393-з.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).



















Міський голова





А.В. Бондаренко


Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання ПП «Шора» дозволу на розробку документації із землеустрою по вул. Героїв Дніпра, 4 (з метою зміни цільового призначення земельної ділянки)»


Підстава: заява від 15.07.2016 № 22939-з.

Граничний термін прийняття рішення: 15.08.2016.


Відповідно до договору оренд землі від 05 травня 2004 року, реєстраційний № 727, із змінами земельна ділянка за основним цільовим призначенням віднесена до категорії земель промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Згідно зі статтею 20 Земельного кодексу України зміна цільового призначення земельних ділянок здійснюється за проектами землеустрою щодо їх відведення.

Види використання земельної ділянки в межах певної категорії земель (крім земель сільськогосподарського призначення та земель оборони) визначаються її власником або користувачем самостійно в межах вимог, встановлених законом до використання земель цієї категорії, з урахуванням містобудівної документації та документації із землеустрою.

Відповідно до висновку управління планування та архітектури від 01.08.2016 № 22393-з розглянувши надані матеріали, управління планування та архітектури повідомляє, що на земельну ділянку площею 0,7 га по вул. Героїв Дніпра, 4, яка пропонується для визначення можливості зміни цільового призначення для будівництва багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями, наявні містобудівні обмеження та обтяження землекористування, пов’язані із реалізацією містобудівної документації на частині земельної ділянки.

Генеральним планом міста, затвердженим рішенням Черкаської міської ради від 29.12.2011 № 3-505, на вищезазначеній земельній ділянці передбачена територія зелених насаджень загального користування (60%), громадського закладу (32%) та вулично-дорожньої мережі (8%).

Відповідно до плану зонування території міста Черкаси, затвердженого рішенням Черкаської міської ради від 04.12.2014 № 2-513, земельна ділянка належить до перспективної рекреаційної зони озеленених територій загального користування «Р-3п», перспективної ділової зони «Г-1п» та зони транспортної інфраструктури «ТР-3» (в межах червоних ліній вулиці).

Земельна ділянка в межах червоних ліній вулиці підлягає вилученню до земель загального користування.





Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою







Р.Г. Донець

Директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування






А.О. Савін