Статус: Чинне. Зі змінами

Внесено зміни рішенням(и):

№ 2-589 від 2016-05-13
№ 2-2801 від 2017-12-12
№ 2-3730 від 2019-01-14
№ 2-5676 від 2020-01-27
№ 4-25 від 2021-02-25
№ 5-313 від 2021-05-13
№ 9-8 від 2021-09-02













ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА






Друга сесія







РІШЕННЯ













Від

15.03.2016

2-299







м.Черкаси







<









Про затвердження стипендії міського голови провідним спортсменам м. Черкаси






>









Відповідно до п. 22 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», пункту 1 частини VII розділу V рішення Черкаської міської ради «Про затвердження міської Програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Черкаси на 2012-2016 роки» від 02.02.2012 № 3-540, зі змінами, з метою створення необхідних умов для реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту, соціального захисту, заохочення та стимулювання спортсменів м. Черкаси до успішних виступів на національних та міжнародних змаганнях Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Встановити з 2016 року 15 щомісячних стипендій міського голови провідним спортсменам м. Черкаси у розмірі 2000 гривень кожна.

2. Затвердити Положення про стипендії міського голови провідним спортсменам м. Черкаси згідно з додатком.

3. У 2016 році стипендії міського голови виплачуються з наступного, від прийняття комісією рішення місяця, за результатами виступів спортсменів у 2015 році.

4. Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради щорічно передбачати кошти з міського бюджету на виплату стипендій міського голови провідним спортсменам м. Черкаси та підготувати на розгляд сесії Черкаської міської ради проект рішення з відповідними змінами до Положення про департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту освіти та гуманітарної політики Бакланову М.Л. та постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, сім’ї, соціального захисту, освіти, науки, культури, фізкультури та спорту (Цегвінцева А. В.).




















Міський голова





А.В.Бондаренко




Додаток

до рішення Черкаської

міської ради

від 15.03.20162-299


ПОЛОЖЕННЯ

про стипендію міського голови провідним спортсменам м. Черкаси

  1. Стипендія міського голови провідним спортсменам м. Черкаси (далі – стипендія) запроваджується, з метою соціального захисту, заохочення та стимулювання спортсменів м. Черкаси до успішних виступів на національних та міжнародних змаганнях відповідно до «Програми розвитку фізичної культури та спорту у м. Черкаси на 2012-2016 роки», затвердженої рішенням міської ради від 02.02.2012 № 3-540, із змінами.

  2. З 2016 року комісією присуджується 15 щомісячних стипендій міського голови для провідних спортсменів м. Черкаси, з них 3 стипендії для спортсменів-інвалідів, у розмірі 2000 гривень кожна.

  3. Стипендія призначається за результатами виступів спортсменів міста за поточний рік, на підставі рішення комісії, за рахунок коштів, передбачених в міському бюджеті на виплату стипендій міського голови провідним спортсменам м. Черкаси по галузі «Фізична культура і спорт», терміном на один календарний рік.

  4. На здобуття стипендії можуть бути висунуті наступні спортсмени м. Черкаси: члени національних збірних команд України, спортсмени-інваліди-члени національних збірних команд України, кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени-інваліди-кандидати до складу національних збірних команд України, спортсмени, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України, спортсмени-інваліди, які перебувають у резервному складі національних збірних команд України (далі – спортсмени).

Обов’язковою умовою для одержання стипендії є здобуття спортсменом призового місця у чемпіонатах, Кубках України, світу, Європи, етапах Кубку світу, Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських іграх та постійне проживання у м. Черкаси.

  1. Висунення спортсменів-кандидатів на здобуття стипендії проводять місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, дитячо-юнацькі спортивні школи, обласні та міські федерації з видів спорту, обласні фізкультурно-спортивні товариства, регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», які щороку до 1 грудня подають департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради такі документи:

клопотання про призначення стипендії спортсмену;

згода на збір та обробку персональних даних спортсмена;

витяг з протоколу змагань про присудження спортсмену призового місця;

витяг з наказу Міністерства молоді та спорту України про включення спортсмена до складу національної збірної команди України, кандидатського та резервного складу національних збірних команд України;

копія паспорту та копія ідентифікаційного коду.

  1. Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради здійснює збір, узагальнення документів та щороку до 20 грудня подає їх комісії з проведення конкурсу на здобуття стипендії міського голови провідним спортсменам м. Черкаси (далі – Комісія).

  2. Склад Комісії за посадами затверджується рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради.

  3. Формою роботи Комісії є засідання, що проводиться щорічно не пізніше 25 грудня, на якому комісія розглядає клопотання та здійснює конкурсний відбір серед спортсменів.

  4. Засідання Комісії вважається правомочним, якщо на ньому присутні більше як половина його членів. Засідання Комісії веде голова, а за його відсутності – заступник голови Комісії.

  5. Рішення Комісії про визначення переможців конкурсу приймається більшістю присутніх на засіданні членів Комісії відкритим голосуванням та оформляється протоколом, який підписується головою (за його відсутності – заступником) та секретарем Комісії. У разі рівного розподілу голосів, вирішальним є голос головуючого на засіданні.

Протокол Комісії надсилається департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

  1. Стипендії призначаються наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради на підставі протоколу Комісії в десятиденний термін з дня його надходження.

  2. Спортсмен не має право одночасно отримувати стипендію міського голови провідним спортсменам м. Черкаси та обласну стипендію перспективним спортсменам області.

  3. Виплата стипендії припиняється відповідно до рішення Комісії, згідно з наказом департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради у разі порушення спортсменом навчально-тренувального процесу, зниження спортивних результатів, зміни міста проживання або дискваліфікації спортсмена, що підтверджується відповідними документами.

  4. У разі припинення виплати стипендії спортсмену, Комісія має право призначити протягом бюджетного року стипендію іншому кандидату (спортсмену) при умові проходження ним встановленої процедури відбору, але на строк не менше ніж 3 місяці.

  5. Стипендія виплачується спортсменам в національній валюті України на особистий рахунок в банку згідно з поданими ними банківськими реквізитами протягом одного календарного року, з моменту затвердження списків стипендіатів.

  6. Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради несе відповідальність за цільове використання коштів, передбачених для виплати стипендій та за дотримання цього положення.