Проект рішення







243-8-з



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про надання ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по просп. Хіміків, 76






>


















Розглянувши заяву ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, враховуючи лист управління Держгеокадастру у Черкаському районі Черкаської області від 30.11.2015 № 32-28-99.4-2857/15-15, який містить інформацію про те, що земельна ділянка площею 67,7171 га не внесена до Державного реєстру земель, та відомості про неї відсутні у Державному земельному кадастрі, пункти 3, 4, 6, 7, 9 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI, відповідно до статей 12, 123, 125 Земельного кодексу України та статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:


1. Надати ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 67,7171 га по просп. Хіміків, 76 під цілісний майновий комплекс.


2. Контроль за виконанням рішення покласти на директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Савіна А.О. та постійну комісію міської ради з питань земельних відносин, архітектури, містобудування, реклами та комунальної власності (Савенко О.С.).



















Міський голова





А.В. Бондаренко



Пояснювальна записка

до проекту рішення:

«Про надання ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІ-МВОЛОКНО» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки по просп. Хіміків, 76»


Підстава: заява від 17.12.2015 № 8679-з.

Граничний термін прийняття рішення: 05.01.2016.

Площа: 67,7171 га за рахунок земель ДП «Черкаська ТЕЦ» ВАТ «Хімволокно».

Під цілісний майновий комплекс.


Відповідно до договору оренди цілісного майнового комплексу державного підприємства від 19 квітня 2001 року № 40 Фондом Державного майна України передано в оренду до 30 квітня 2050 року ПАТ «ЧЕРКАСЬКЕ ХІМВОЛОКНО» майновий комплекс по просп. Хіміків, 76.

Відповідно до пункту 4 Розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI у державній власності залишаються:

а) розташовані в межах населених пунктів земельні ділянки:

на яких розташовані будівлі, споруди, інші об’єкти нерухомого майна державної власності;

які перебувають у постійному користуванні органів державної влади, державних підприємств, установ, організацій, Національної академії наук України, державних галузевих академій наук;

які належать до земель оборони;

б) земельні ділянки, що використовуються Чорноморським флотом Російської Федерації на території України на підставі міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України;

в) землі зон відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи;

г) усі інші землі, розташовані за межами населених пунктів, крім земельних ділянок приватної власності та земельних ділянок, зазначених у підпункті "а" пункту 3 цього розділу.

Окрім того, відповідно до пункту 6 Розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності» від 06.09.2012 № 5245-VI у разі якщо відомості про земельні ділянки, зазначені у пунктах 3 і 4 цього розділу, не внесені до Державного реєстру земель, надання дозволу на розроблення документації із землеустрою, що є підставою для державної реєстрації таких земельних ділянок, а також її затвердження здійснюються у межах населених пунктів - сільськими, селищними, міськими радами.

Листом управління Держгеокадастру у Черкаському районі Черкаської області від 30.11.2015 № 32-28-99.4-2857/15-15, інформацію про те, що земельна ділянка площею 67,7171 га не внесена до Державного реєстру земель та відомості про неї відсутні у Державному земельному кадастрі.

Також інформую, що відповідно до статті 17 Земельного кодексу України, передбачено, що розпорядження землями державної власності в межах визначених кодексом (в межах населених пунктів) належить до повноважень місцевих державних адміністрацій у галузі земельних відносин.

Начальник управління земельних ресурсів та землеустрою







Р.Г. Донець

Заступник директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування






Р.В. Алдаганов

Третяк Н.В.

45-29-95