Проект рішення







233-рд



ЧЕРКАСЬКА МІСЬКА РАДА



<


















Про Звернення Черкаської міської ради до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б., депутатів Верховної Ради України Петренка О. М., Зубика В. В., Голуба В. В.






>


















З метою вирішення питання єдиної тарифної політики, зменшення в структурі тарифу на послуги з теплопостачання витрат на погашення кредитних зобов’язань, покращення якості послуг з теплопостачання, відповідно до статті 4 Закону України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності», згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1998 №2074 «Про поетапну передачу у комунальну власність територіальних громад великих міст (з населенням понад 100 тис. чол.) об'єктів теплопостачання споживачів житлово-комунальної сфери», керуючись статтями 25, 26, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Черкаська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Схвалити Звернення до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Яценюка А.П., Голови Верховної Ради України Гройсмана В.Б., депутатів Верховної Ради України Петренка О.М., Зубика В. В., Голуба В. В. щодо передачі Черкаської ТЕЦ у комунальну власність м. Черкаси (додаються).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Гончарова Ю.А. та постійну комісію міської ради з питань житлово-комунального господарства, промисловості, транспорту, зв’язку, підприємництва, екології та охорони навколишнього середовища (Колісник О.М.).



















Міський голова





С.О. Одарич








Президенту України

Порошенку Петру Олексійовичу


Звернення

Черкаської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1998 №2074 «Про поетапну передачу у комунальну власність територіальних громад великих міст (з населенням понад 100 тис. чол.) об'єктів теплопостачання споживачів житлово-комунальної сфери» передбачено передати у комунальну власність територіальних громад великих міст (з населенням понад 100 тис. чол.) розташованих у них об'єктів теплопостачання споживачів житлово-комунальної сфери, які належать до сфери управління зазначених органів.

Зазначена постанова Кабінету Міністрів України виконана не в повному обсязі адже до цього часу у комунальну власність міста Черкаси не передано цілісний майновий комплекс Черкаської ТЕЦ, натомість майновий комплекс передано в оренду ПАТ «Черкаське хімволокно».

На сьогодні тариф на послуги з централізованого опалення для споживачів КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» складає 368,29 грн/Гкал, для споживачів ВП «Черкаська ТЕЦ» - 367,04 грн./Гкал.

На виконання проекту ефективності енергозабезпечення у м. Черкаси Європейським банком реконструкції та розвитку під гарантії Черкаської міської ради надано КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» кредит в розмірі 11,2 млн. євро.

Відповідно до зазначеного Проекту реалізовано декілька інвестиційних програм, які спрямовані на провадження енергозберігаючих технологій, покращення надання якості послуг з теплопостачання та зменшення споживання природного газу.

Витрати на погашення кредиту КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» передбачається включити до складової тарифу на послуги з теплопостачання, натомість зазначена складова в тарифі для споживачів ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно» відсутня. Зазначене призведе до відчутної різниці в тарифах КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» та ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно» і, як наслідок, зростання соціальної напруги у місті Черкаси.

Одночасно інформуємо, що протягом останніх років від споживачів ВП «Черкаська ТЕЦ» ПАТ «Черкаське хімволокно» масово надходять скарги на неналежні параметри опалення та гарячого водопостачання.

Передача до комунальної власності Черкаської ТЕЦ забезпечить єдиний підхід до формування тарифної політики в сфері теплопостачання, покращить якість послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання та дасть можливість і надалі впроваджувати енергозберігаючі технології у місті.


Від імені міської ради

Міський голова







С.О. Одарич